Most éppen itt áll: Főoldal → Gyakran ismétlődő kérdések

Gyakran ismétlődő kérdések


1. Kinek szánták a Bónusz programot, és hogyan vehetek részt benne?

A MANUTAN BÓNUSZ PROGRAM a MANUTAN cég minden AKTÍV vevőjére érvényes. Felszólítottunk mindenkit, aki az elmúlt 12 hónapban vásárolt tőlünk, de ebben a programban bárki részt vehet, az új vevők is. Elegendő hozzá, ha bármit vásárol a Manutan cég választékából (pl. www.manutan.hu oldalon) és ír egy e-mailt a manutan@manutan.hu címre, hogy szeretné, ha besorolnánk Önt is a BÓNUSZ PROGRAMBA. Ezek után megküldjük Önnek a bejelentkezési nevet és jelszót, melyekkel aktiválhatja kontóját.

2. Az ajándékok között miért vannak olyan termékek is, melyek nem találhatók meg a MANUTAN árukészletében?

Vevőink között vannak kisebb és nagyobb cégek is. Az ajándékokat úgy válogattuk ki, hogy, hogy mindenki választani tudjon közülük. Ezek olyan termékek, melyeket nálunk vagy valahol máshol kellene megvenniük, és amelyekről úgy gondoljuk, hogy örömet szerezhetnek például a munkahelyeken, vagy tovább is ajándékozhatók.

3. Konkrétan ki kaphat ajándékot?

A MANUTAN BÓNUSZ PROGRAM kereskedelmi feltételeiben minden pontosan elolvasható. Az ajándékokat a MANUTAN vevői számára szántuk, akik elsősorban főleg cégek (a programba természetesen besoroljuk a tőlünk vásároló természetes személyeket is). Minden a cég nevében vásárló személy, aki a megrendeléseket aláírja, külön gyűjtheti a pontokat, és aztán ezekért ajándékot választhat. Amennyiben a vásárló cég össze szeretné vonni a pontjaikat az egyes vásárló személyek esetében, értesítsen minket a manutan@manutan.hu e-mail címen.

4. Miért jött létre a MANUTAN BÓNUSZ PROGRAM, miért nem csökkentik inkább termékek árait?

A termékeink több mint versenyképesek, ha belegondolnak, hogy a termékek ára tartalmazza a szállítást, az expressz szállítást és 10 év garanciát is. Ráadásul minden hónapban attraktívan csökkentjük több száz termékünk árát. A BÓNUSZ programmal jutalmazni szeretnénk azon hűséges vásárlóinkat, akik rendszeresen vásárolnak tőlünk. Örömmel tölt el bennünket, ha elégedettek lesznek. Az elmúlt időszak hasonló programjai, mint például a „Tavaszi Bónusz program” és a „Nyár a Manutannal” programok során több pozitív visszajelzést kaptunk ezzel kapcsolatban.

5. A vásárlást követően mennyi idő múlva jelennek meg a pontok a bónuszkontómon?

Általában az árurendelés Manutannak történő kézbesítését követő napon, éspedig először még nem jóváírt pontok formájában (jóváírásra az áru számlájának kifizetése után kerülnek). Speciális akciók esetében, amikor kérdőívek és hasonló nyomtatványok kitöltéséért kapnak pontokat, a pontok kb. 5 nap múlva kerülnek jóváírásra.